Friday, May 11, 2012

Vejos sėjimas.

Kaip jau minėjau ėmiausi tvarkyti aplinka, nes beproto noriu gražios aplinkos. Net spjoviau į vidų. Norisi kartais atvaziuoti ir relaksuoti. Iš tikri pagailo pinigų ant profesionalių vejos įrengėjų, tad ėmiausi pats eksperimento. Atsivežiau rankinį arimo aparačiuką ir ėmiau purenti žemę. Lyginu pasiėmęs grėblį. Nieko gudriau nesugalvoju. Prisipirkau visokių sėklų ir ėmiau po plotą sėti. Čia gal nevisai tinkamai darau, kad nevienodai iš karto viską sėjų, o dalimis. Bet tiek to, susilygins ta žolė.
Iš tikro galvosūkis yra ir kokias sėklas sėti? Rušių daug, ėmiau analizuoti, pradėjau net kelių rušių sėti, bet pagal sudėti nelabai daug skiriasi. Sėju Masterline Golfmaster, didesne dalį Turfline Ornamental, ir dar vienam šone Graminex Gazon. Iš dalies vienos vietos labiau saulėtos, kitos daugiau pavėsyje, tad gal taip taikant šiek tiek geriau bus. Bet dabar dar paskaičiau vejos sėklų katalogą internete, susidomėjau naujiena Turfline Soft. Man jis butų buvęs pats geriausias variantas. Nemačiau pirkti prekybos centruose dar. Reikės paieškoti, jei ką nuvežčiau kad pakeistų.  Į šitą SOFT.


Čia dar ir matosi, kad vienas mažas plotelis pradėjo dygti. Aišku keisčiausia, kad dygsta netolygiai. Tai čia nežinau ar normalu. Dėl dirvožemio gerumo aš abejoju. Vietomis jis tikrai geras, net abejoniu nekyla. Blogiausia, kad gal teks vežti ant viršaus plona sluoksnį geresnio. Na bet tokio blogesnio ten tikrai mažai. Daugumoje vietoje tamsus geras dirvožemis.


2 comments:

Arijus said...

Stilingas namas ir geras dizainas! Gražios klinkerio plytelės!

Auris said...

Dekui, ziuriu senai nesilankiau savo bloge, reiketu atnaujinti irasu. Namas vis tik dar neirengtas...